Prajitura marmorata cu foi si crema de cacao

de farfuriavesela in Prajituri, 16 Apr 2014 | 22782 vizualizari

 

Prajitura aceasta este foarte simpla si foarte buna. Are o singura problema, pentru cei foarte pofticiosi, nu se taie imediat, trebuie lasata cateva ore la rece, pentru ca foile sa se inmoaie si glazura sa se intareasca, dar asteptarea va merita cu siguranta, deoarece foile fragede si crema fina va vor cuceri.

Urmariti filmarea si pregatiti si voi impreuna cu mine!!!
http://youtu.be/rrofj5iWG7I

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 foi
  • 3 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 1 plic de amoniu pentru prajituri
  • 1 lingura de otet pentru a stinge amoniul
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde pentru a forma un aluat bun de intins foi (aprox 150-200 gr)
  • Pentru crema
  • 1 l lapte
  • 6 linguri zahar (puneti mai mult zahar daca preferati mai dulce)
  • 4 linguri cacao
  • 6 linguri amidon
  • esenta de rom
  • Pentru ornat
  • 2 ciocolate negre
  • 1 ciocolata alba
  • 4 linguri de ulei
  • o scobitoare sau un bat pentru frigarui, pentru a face efectul marmorat
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu foi si crema de cacao:

Prepararea foilor 

Cele trei oua le batem cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, amoniul stins cu o lingura de otet si faina. Framantam usor pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana, iar apoi se lasa sa se odihneasca o jumatate de ora. Impartim aluatul in trei parti egale si le intindem foi foarte subtiri.   Transferati foile foarte subtiri, intinse pe hartia de copt pe spatele unei tavi de aragaz si le coaceti pe rand cam 7-8 min.  

Prepararea cremei este foarte simpla, intr-o cratita punem ingredientele enumerate si pe aragaz, la foc potrivit, amestecam continuu cu un tel pana cand acesta va lasa urme si crema va fi legata.   Aceasta crema fierbinte se imparte in doua parti (masuram din ochi) si se intinde intre foile coapte.

Prepararea glazurii

Topim ciocolata neagra, la microunde sau la bain-marie, o amestecam cu 2 linguri de ulei si o turnam pe deasupra prajiturii, niveland-o bine. Ciocolata alba se topeste si ea, se amesteca si ea cu 2 linguri de ulei, si o turnam de forma liniara (facem cam 4 linii) peste ciocolata neagra. Cu o scobitoare trasati linii inverse liniilor de ciocolata alba, astfel veti obtine un design interesant.

Dati prajitura la rece, cel putin cateva ore, pentru ca foile sa se fragezeasca si glazura sa se intareasca.  

TIPS-URI

1

!!!Partea importanta este sa avem hartie de copt (30 x 40 cm), asa cum puteti vedea in filmul de mai sus, pentru ca foile se vor putea intinde cu usurinta pe aceasta cu un sucitor infainat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu foi si crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Merisor 1

16.04.2014, 20:28

Super!

elena52 1

18.04.2014, 20:57

am facut-o chiar in aceasta seara, deabia astept sa o tai si sa o servesc

RalukaToprak 1

02.05.2014, 19:06

Arata bini di tat, eu cand vad ciocolata...deja ma doare capu

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca si ness